Политика за управување со колачиња на tiiiit-inc.com

Кога првпат ја посетувате нашата веб-страница, ние не поставуваме колачиња на вашиот уред (освен основни колачиња), освен ако не ги прифатите / овозможите сите колачиња или изберете сопствени параметри за колачиња.

Во секое време можете да управувате со вашите параметри за колачиња. Сепак, ве молиме да бидете свесни дека ако одберете да не ги овозможите колачињата, тоа може да ве спречи целосно да ја искористите веб-страницата и некои делови од веб-страницата може да не успеат да работат. 

Што се колачиња?

Колачињата се текстуални датотеки кои содржат мали количини на информации кои се поставени на вашиот компјутер или уред кога ќе ја посетите нашата веб-страница. 

За што се користат колачиња?

Колачињата (и други технологии, како пиксели и светилници) прават многу различни работни места, како да ви овозможат ефикасно да се движите помеѓу страниците, да ги запомните вашите параметри и генерално да го подобрувате корисничкото искуство. Тие исто така ни помагаат да разбереме како се користи нашата веб-страница и може да помогне да се осигураме дека рекламите што ги гледате на интернет се порелевантни за вас и за вашите интереси.

Колачињата може да бидат "Прва партија", односно поставена од нас или "трета страна", односно поставена на вашиот уред од друга компанија кога ја посетувате нашата веб-страница, на пример, Google Analytics или рекламирање колачиња. Колачињата од трети лица можат да бидат поставени на вашиот уред од некој кој ни дава услуга (на пример, ние користиме Google Analytics за да ни помогне да разбереме како се користи нашата веб-страница) или од нашите деловни партнери, за да можат да рекламираат производи и услуги за вас на нашата веб страница и на други места на Интернет. Поради тоа како функционираат колачињата, нашата веб-страница не може да пристапи до колачиња од трети страни; ниту пак други организации може да пристапат до податоците во колачињата што ги користиме на нашата веб-страница.

Кои колачиња ги користиме?

Ние користиме еден вид колачиња, кои ги опишуваме во овој дел. 

Суштински колачиња. Ние користиме колачиња од трети страни за да им помогнеме во перформансите. На пример, колачето на Google Analytics ни дава информации што ни овозможуваат да го препознаеме и броиме бројот на посетители на нашата веб-страница и да видиме како посетителите се движат околу нашата веб-страница кога го користат. 

Колку долго колачиња ќе останат на мојот уред?

Колку време колачето ќе остане на вашиот компјутер или мобилен уред, зависи од тоа дали е "постојан" или "сесиски" колаче. Колачињата за сесии ќе останат само на вашиот уред додека не престанете да пребарувате. Постојаните колачиња остануваат на вашиот компјутер или мобилен уред додека не истечат или се избришат.

Прелистувач и колачиња од трети страни

Можете исто така да дознаете како да управувате колачиња за вашиот прелистувач со кликнување на "помош" во менито на вашиот интернет пребарувач или посетете www.allaboutcookies.org.

Ако сте првенствено загрижени за трети лица колачиња генерирани од рекламни, можете да ги исклучите овие со одење на вашата онлајн избор на веб-страница. Исто така можете да го посетите трговското тело кое ги претставува овие рекламни платформи за повеќе информации: Иницијатива за мрежно рекламирање. Тие обезбедија сайт каде што можете да ги контролирате сите трети лица онлајн рекламирање. Имајте предвид дека на оваа веб-локација има многу повеќе мрежи од оние што ги користиме на оваа веб-страница.

Повеќе информации

Ако сакате да дознаете повеќе за приватноста, колачињата и нивната употреба на интернет, може да ги најдете следниве линкови корисни:

Канцеларија на Комесарот за информации www.ico.gov.uk
Сите за колачиња www.allaboutcookies.org

 

Строго неопходнo

 

Име на колачиња

Искористено од

Цел

tiiiit-inc.-cookie_policy

Сите области на сајтот

Ова колаче се користи за снимање ако некој посетител ја видел лентата за известување за колачиња. 

 XSRF-TOKEN (session)

 Сите области на сајтот

Заштита на системот во форма на случајна низа која го заштитува местото на хакерски напади, без да ги земате вашите лични информации на било кој начин.

laravel_session

 Сите области на сајтот

Чува податоците за системот, без да ги зема личните информации на било кој начин.

 

Аналитички 

 

Име на колачиња

Искористено од

Цел

_ga, _gid, _gta, _gid, _gat, __utma, __utmt, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv, __utmx, __utmxx, _gaexp, _gat..., _dc_gtm_...

Google Analytics, сите области на сајтот.

Овие колачиња се користат за собирање информации за тоа како посетителите го користат нашиот сајт. Ние ги користиме информациите за да составиме извештаи и да ни помогнеме да ја подобриме страницата. Колачињата собираат информации во анонимна форма, вклучувајќи го и бројот на посетители на страницата, каде што посетителите доаѓаат од географски, и страниците што ги посетија, уредите и прелистувачите што посетителите ги користат.

Како да го отфрлите или избришете ова колаче: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout