МАЧКАТА ЕЛЕОНОРА на 6 и 7 јуни во МКЦ
Најава

МАЧКАТА ЕЛЕОНОРА на 6 и 7 јуни во МКЦ

Четврток 06.06 20:00 // Младински Културен Центар

Настан по повод Меѓународниот ден за менструална хигиена #ПрваМенструација
Отворено писмо на Платформата за родова еднаквост до Претседателката Гордана Сиљановска-Давкова
СВЕТ БЕЗ ЖЕНИ | ППЖ 12 и ППФ
Најава

СВЕТ БЕЗ ЖЕНИ | ППЖ 12 и ППФ

Среда 15.05 20:00 // Академска сцена на ФДУ

„ПРЕОБРАЗБИ има многу: архива на искуства и промислувања за создавањето на перформансот „Мачката Елеонора“
МАЧКАТА ЕЛЕОНОРА | Перформанс по монодрамата на Карен Јес | 15 и 16 април
Се одржа Марш за женски права под слоганот „Црвена линија: Правата на жените не се за преговарање!“
„Зошто 8 Март?“ | Отворен повик за едукатор(к)и
Top