Фемоар

МОЛКОТ НА РАЗУМОТ – филм на Кумјана Новакова | Специјална проекција на ППЖ11

Тука, но некаде другаде | 15. 12. 2023 - 11. 1. 2024 | Škuc Gallery

Втора изведба на МАЧКАТА ЕЛЕОНОРА

ПРЕМИЕРА: МАЧКАТА ЕЛЕОНОРА

Реакција на Платформата за родова еднаквост: Омаловажувањето и омразата не се патриотски вредности

ИСПРОБУВАЊЕ ФЕМИНИСТИЧКИ ИДНИНИ 2.0 – презентација на платформата за изведувачки уметности на ПРВО ПА ЖЕНСКО

Femoir

Продукција

Intimate female mapping of cities | with Lejla Somun and Leila Šeper август 2016

Intimate female mapping of cities | with Marija Vuletić август 2016

Мапирање женски градови | Сараево со Бесима Бориќ август 2016

Портфолио на изведувачка програма на фестивалот ПРВО ПА ЖЕНСКО ноември 2022

Портфолио на визуелна програма на ПРВО ПА ЖЕНСКО ноември 2022

Проекти

Крај за менструална сиромаштија јуни 2020

Жени за Жени (WoW) ноември 2019

Матка - Платформа за слободен пристап до легален абортус февруари 2014

Страв од феминизам? јули 2015

Top