Фемоар

Прво па женско 11 и ново издание на ПичПрич на тема „Бев сама“

Остра реакција на Платформата за родова еднаквост: Црквата подалеку од женските права!

Тиииит!Инк. објавува: Барање за прибирање понуди за ревизорски услуги

Реакција на Платформа за родова еднаквост: Каков скандал треба да се случи за конечно да се разбудат Лекарската комора и Јавното обвинителство?

Платформа за родова еднаквост: Се одржа Марш за женски права под слоганот „Ќе преживеат ли жените овде?“

Марш за 8 Март: Ќе преживеат ли жените овде?

Femoir

Продукција

Intimate female mapping of cities | with Lejla Somun and Leila Šeper август 2016

Intimate female mapping of cities | with Marija Vuletić август 2016

Мапирање женски градови | Сараево со Бесима Бориќ август 2016

Портфолио на изведувачка програма на фестивалот ПРВО ПА ЖЕНСКО ноември 2022

Портфолио на визуелна програма на ПРВО ПА ЖЕНСКО ноември 2022

Проекти

Крај за менструална сиромаштија јуни 2020

Жени за Жени (WoW) ноември 2019

Матка - Платформа за слободен пристап до легален абортус февруари 2014

Страв од феминизам? јули 2015

Top